Sakal ekimi öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusunda bilgi verelim. Toplum sakal ekiminin öncesi ve sonrası hakkında sorular sormaktadır. Haklı olarak bıu konu ile ilgili bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu bağlamda yazımızda sakal ekimi, öncesi ve sonrası hakkında bilgiler bulabileceğiniz gibi bunun yanında “sakal nasıl ekilir, çıkacak sakallar nasıl görünür, sakal ektirme nasıl bir işlemdir, sakal ekiminde kullanılan yöntemler nelerdir” gibi sıkça sorulan sorulara cevap niteliğinde bilgiler bulabilirsiniz.
Sakal ekimi öncesi ve sonrası neler yapılmalıdır?
Sakal ekimi gerçekleştikten sonra sakalların çıkması yaklaşık olarak 3 aylık bir süre zarfında gerçekleşmektedir ancak bu durum sekiz ve dokuzuncu aya kadar devam eden bir süreçtir. Çünkü kılların hepsinin alındığı zaman dinleme fazına geçmektedirler. Yani kılın nakil öncesinde aktif olması gerekmektedir. Ya da kılın nakil süreci ile birlikte pasif bir döneme geçiş yapar ve bu kılların hepsinin tekrar aktif faza geçmesi için farklı zaman aralıkları söz konusudur.
Sorunlu bölgeye nakledilen kıllar tüm özelliklerini korur, yani nakil olan kılın kalitesi ve niteliği ne ise nakilden sonra da bu özelliklerini korur. İşte bu zaman diliminde sakal ekimi öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusuna dikkat edenler daha başarılı olmaktadır.
Sakal nasıl ekilir?

Sakal ekimi lokal anestezi ile yapılmaktadır. Ekiminin yapılacağı bölge iğne ile uyuşturulmaktadır. Sakal çıkmayan bölge belirlendikten sonra, ne kadar kıl köküne ihtiyaç olduğu hesaplanmaktadır. Bu aşamada kök sayısı doğru olarak belirlenemelidir. Kök sayısı sakal aralıklarının düzensiz veya istenmeyen şekillerde görünmesine sebep vermektedir. Sakal sıklığının ne düzeyde olacağı iyi ayarlanmalıdır. Sakal ve bıyık ekimi bu yönüyle saç ekimi ile benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bıyık ve sakalda kullanılan kıllar kulak arkasından ve ense köklerinden de alınmaktadır. Buradaki kılların dökülmemesinin nedeni ise hormonlara daha az duyarlı oluşlarıdır. Sakal ekimi öncesi ve sonrası tedavi yöntemlerini ve doktor önerilerini mutlaka uygulamalısınız.
Sakal ekiminde kullanılan yöntemler nelerdir?
2000’li yılların başından itibaren kullanılan yöntemlerin oldukça ağrılı yöntemler olduğu söylenmektedir. Elde edilen sonuçların da tatminkar değildir. Sakal ve bıyık ekimi konusunda birçok kişinin tedirgin adımlarla ile bu soruna yanaşmasına neden olmuştur. Ancak 2004 yılından itibaren FUE tekniği ile kılların tek tek alınmasına esasına dayanan bir yöntem geliştirildi. Bu yöntemde diğer yöntemler gibi herhangi bir kesme ve dikme işlemi söz konusu değildir. FUE yöntemi ile yapılan sakal ve bıyık ekimi işleminde tek tek kıllar alınmaktadır. Açılan kanallar ile sorunlu bölgelere nakil edilmektedir. Açılan kanallar oldukça küçük ebatlarda olduğu için iz kalması gibi bir sorun oluşmamaktadır. Sakal ekimi öncesi ve sonrası doktor tavsiyeleri konusunda dikkatli olmak hastanın sorumluluğundadır.
Sakal ekimi öncesi ve sonrası konusunda bilgi verdik. Umarız faydalı olmuştur!